به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سیدمیعاد صالحی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران امروز ۲۵ اسفند در مراسم ورود ۴۷۰ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل، به بیان بخشی از اقدامات راهآهن در دولت سیزدهم پرداخت.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز ۸ لکوموتیو نو، ۴ لکوموتیو بازسازی شده، ۴۲۳ واگن باری نو، ۳۱ واگن باری بازسازی شده و یک ریلباس به ناوگان ریلی افزوده شده که در نوع خود رکوردی در بخش ریلی محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ۴۷۰ دستگاه ناوگان تولید داخل که با سرمایه ۱۳۵۰ میلیاردتومان به ناوگان افزوده شده نسبت به سه ماهه اول سال ۳ برابر و نسبت به سه ماهه دوم و سوم رشد ۲ برابری داشت.
صالحی افزود: با دستور رییسجمهور در خصوص کنترل قیمتها و با پیگیری وزیر راه و شهرسازی در بخش ریلی مسافری در نوروز ۱۴۰۱ افزایش قیمتی نخواهیم داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: دولت از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه و ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید به صنعت ریلی کمک کرد و در سه ماهه پایانی امسال ۴۷۰ دستگاه واگن باری، مسافری و لوکوموتیو به شبکه ریلی اضافه شد.
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران ارزش ۴۷۰ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل را ۱,۳۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: بر اساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید پیش بینی شده تا پایان سال ۱۴۰۲ معادل ۷.۵ میلیارد دلار برای توسعه صنعت ریلی اختصاص داده شود اما کل پرداختی از این محل تاکنون کمتر از صد میلیون دلار بوده که در برابر ۷.۵ میلیارد دلار رقم ناچیزی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه ۵ ماه قبل که وارد راه آهن شد تعداد لوکوموتیوهای فعال ۸۲ دستگاه بود که این رقم کاهشی بود و قبل از آن، راه آهن ماهانه ۵ لوکوموتیو از دست میداد، گفت: در ۵ ماه اخیر این رقم متوقف شد و امروز به ۱۰۲ دستگاه افزایش یافته است.
معاون وزیر راه با فعال عنوان کردن تولیدکنندگان داخلی واگنهای باری که به ۹ شرکت میرسد، یادآور شد: باید برای افزایش تولیدات داخلی واگن مسافری و لوکوموتیو حمایتهایی انجام بشود.
صالحی به تفاهم نامههای امضا شده شرکت راه آهن با کشورهای منطقه و همسایگان اظهار کرد: نتایج این تفاهم نامهها دستیابی به رکورد ترانزیت یک میلیون و ۸۵۰ تن بار ریلی است.
وی تاکید کرد: همین میزان نیز صادرات ریلی داشتهایم و مجموع صادرات، واردات و ترانزیت ریلی در سال ۱۴۰۰ به حدود چهار میلیون تن رسید که رکورد صد ساله را شکست.